En sommer efter mit hoved

Denne her sommer har været lige efter mit hoved. Ikke fordi jeg elsker at ligge på stranden, ikke fordi jeg har campingvogn eller driver en isbutik. Nej – det er en sommer hvor det er gået op for mig, hvor utrolig befordrende for min skrivning det er, at skrive udendørs! En stille lun morgen i skyggen er det ypperste for min produktivitet. Mens solen langsomt får rigtig fat, mens min nabo trisser udenfor og kigger til de fugle hun fodrer hele vinteren, mens en overbo svinger sig på cyklen med et ‘god arbejdslyst’, mens en gårdbo triller sin første tur med den mindste … Og hvorfor er det så så fedt? Det må være fordi jeg føler mig i kontakt med verden på en anden måde end når jeg sidder og kigger ind i væggen bag computeren en vinterdag – med flere lag af uld for ikke at fryse i den meget stillesiddende profession jeg har valgt. Når jeg ser mig omkring, er der flere end mig der mærker det; at man bliver en smule mere ‘sydlandsk’ oven i hovedet, når kroppen bare ikke skal yde det mindste for at holde sig varm. At bekymringer svinder (får de proportioner de burde have). At det virkelig kan mærkes hvad der er lyst, og hvad der er pisk … Når jeg følger min lyst, så sætter jeg mig i skyggen en sommermorgen og skriver! Og når en af gårdboerne siger ‘jamen, skal du da slet ikke holde ferie i år’, så er der en del af mig der ikke aner hvad han taler om. For mig er skriveriet ikke kategoriseret som arbejde man kan – og efterstræber at – holde fri fra. For mig er det en lyst jeg altid har for øje at skabe tid til. Også midt i ferien. Derfor har jeg ikke bare skrevet hjemme i min gårdhave, men også så naturskønne steder som på en klippe på Bornholm og midt i naturen på Mols. Takket være mine udendørs skrivepletter skrev jeg i løbet af sommeren manuskript til femte bog i serien om ‘Mig og min stjernefamilie’.

Skrivespot Mols

Skrivespot 2 BornholmLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *