Forfatterskolen for Børnelitteratur

Jeg gik på Forfatterskolen for Børnelitteratur fra 2016-18 (ja, det kan varmt anbefales!)

Vi skrev mange typer af tekster undervejs. Afgangsopgaven var en roman. Der var frit slag. Eneste krav var, at det skulle være til børn eller unge, og så skulle den have en vis længde.

Vi lavede opvarmningsøvelser til romanen et lille års tid før aflevering. Så skulle store beslutninger træffes, nogle døre lukkes og andre slås på vid gab.

Jeg valgte at kaste mig over en idé, som havde rumsteret i mig længe. Der lå en halv voksenroman over en version af samme idé i min digitale skuffe. Den havde aldrig helt fundet sin form. Jeg forkastede ALT og begyndte forfra med en 16-årig stemme, der udviklede sig til flere stemmer. Kaya, Tolle og Markus begyndte at leve og agere.

Vi blev delt op i romangrupper af 4 forfattere, som gav støtte, konstruktiv kritik og hep gennem hele processen. Hver gruppe blev fulgt af en ekstern konsulent. Til sidst lå de der, på rad og række, vores romanbabyer.

Nu udkommer mit afgangsprojekt på ABC Forlag. Flere nye kapitler er skrevet til, og jeg har pudset af i et godt samarbejde med forlaget. Jeg håber Den dag vi døde finder sit publikum derude.

 

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *