Fællesskab RULES

Når man normalt tilbringer stort set alle sine professionelle timer alene, så er det stort at kaste sig ud i et TÆT samarbejde med en anden forfatter – og konstatere at det er fedt. Fedt at kaste ideer frem og tilbage, gribe nogen og lade andre falde tungt til gulvet. Fedt at skrive, skrive, skrive – og få instant feedback. Fedt at være ved at omkomme af grin af de samme steder i teksten. Det er endda fedt at den anden fyrer ens darlings, fordi man – efter det første jag af ‘hov-hov-hvad-bilder-du-dig-egentlig-ind’ – faktisk godt kan se, at det er nødvendigt.

Det som i teorien er angstprovokerende for de fleste forfattere (hvor vover du at ændre et komma?) viste sig at være angst-befriet og dertil sjovt, udviklende og spændende (hvad finder hun nu på?) Det er godt et år siden at norske C. Glaser og jeg satte os for at skrive en ungomsroman sammen. Nu ligger den der, helt fysisk og rørbar. 7 DØGN FOR OS. I både norsk og dansk version.

Under skrivningen tilbragte vi to uger sammen, resten foregik over skype, mail, sms, dropbox. Den første af ugerne sad vi sydpå, i en appelsinplantage på en canarisk bjergside. Den anden drog vi nordpå, til Lofoten, hvor bogens historie ender. Vi har produceret en ‘bag bogen’-video fra turen til Lofoten. Du kan også finde den HER

Glaser & HitzLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *